engelsk-flag​   tysk-flag   svensk-flag     

​Mindfulness er beroligende for krop og sjæl

Der findes mange forskellige metoder inden for mindfulness i Lemvig Sundhedscenter i Lemvig, hvor du altid vil blive imødekommet med venlighed og professionalisme.​

Kommer du fra Struer eller Holstebro kan du nemt tilgå sundhedscenteret, da der ved Kvickly i Andrupsgade, kun et minuts gang fra Søndergade, er gode muligheder for parkering.

De eneste to metoder, der har evidens for virkningen er imidlertid Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) og Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Birgitte Held er trænet i MBCT, der er særlig velegnet til personer som lider af kroniske smerter, stress-ramte og personer, der lider af depression.

Det er påvist, at kun 7 minutters mindfulness hver dag i 6 uger, sænker du dit blodtryk betydeligt!

Hvad er mindfulness?

Mindfulness har rødder i buddhistisk tankegang og meditation, men uden religiøse undertoner. Der går ofte 5-8 uger, før man mærker effekt af meditationen. Mindfulness kræver derfor tålmodighed.


Tanker er kun tanker

I mindfulness træner man sin evne til at blive opmærksom på de tanker, der går gennem hovedet på én. Man øver sig i at se dem som forbigående fænomener uden at lade sig gribe af dem.

På samme måde træner man sig i at mærke sine følelser og se dem som forbigående tilstande. Hvis man forsøger at bekæmpe sine følelser, bliver de som regel ved med at være der. Men hvis man lader dem være, går de som regel over af sig selv.


Frihed til at vælge

Med mindfulness bliver man mere nærværende i øjeblikket og fri til at vælge, om man vil reagere på sine tanker og følelser eller ej. De ubehagelige tanker og følelser forsvinder ikke, men de kommer oftest til at betyde mindre og bliver mindre belastende.

Hvad får du ud af at investere din tid i et forløb med os?

Har du en stresset tilværelse du ikke ved, hvordan du kommer ud af, kan vi hjælpe dig til at generere et større overskud, så du bliver bedre til at prioritere hvad der er vigtigt for dig, samt blive bedre til at fokusere, så dit helbred vil vinde i form af sænket blodtryk og sænket fysisk stress-niveau.


Lider du af kroniske smerter eller har et kronisk sygdomsforløb, bliver du i stand til at prioritere anderledes. F.eks. kan du lære, at lægge mindre vægt på dine smerter eller din sygdom, og lægge mere vægt på de ting, der giver dig næring, naturen, dine børn, din ægtefælle, en god bog, at årstiderne skifter, eller bare at det er hverdag. Dette hænger sammen med nogle af de principper som mindfulness bygger på, nemlig accept og det at give slip.


Lider du af depression ved du, at det er meget smertefuldt og kan være invaliderende. Med mindfulness lærer du at betragte dine tanker som det de er - nemlig konstruktioner som hjernen hele tiden laver - og ikke nødvendigvis virkeligheden. Du lærer at acceptere, at du er trist til mode, uden at kæmpe imod og paradoksalt nok vil dette hjælpe dig til at komme ud af tristheden. Du lærer at lægge mærke til ting som du ikke før lagde mærke til, og det vil hjælpe dig således at du får alternativer til det depressive mønster, som ellers er så svært at komme ud af.


Book tid i dag for at høre mere

Vil du booke en tid til mindfulness så ring på telefonnummer
97 88 80 11 eller send e-mail til klinik@lemvigsund.dk. Vi glæder os til at give dig en rar og afstressende behandling.

Gå til priser

Det siger vores kunder

"Anbefaler Hanne Thim"

Anbefaler Hanne Thim, dygtig og blid - har haft stor gavn af hende når jeg er gravid!

"Super dygtige"

Super dygtige til deres job og et rart sted at komme.

"Dygtige Folk"

Dygtige Folk, som kan jeres kram.

OM os

Vi tilbyder en ret usædvanlig bred vifte af forskellige behandlinger.

​I huset findes en mange forskellige behandlere, som alle er uddannet inden for deres fag. Vi har kæmpe fokus på, at hver behandling får en god effekt.

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

Vurderet 4,9 ud af 5 stjerner

Baseret på over 12 anmeldelser fra Facebook